Ознака: Блупринт група

Невладините нема да номинираат членови во Комисијата за спроведување избори за...

Платформата на граѓански организации за борба против корупција и Блупринт групата за реформи во правосудството денеска соопштија дека нема да номинираат член и негов...

Судски совет ќе остави црна дамка врз правосудството, реагира Блупринт групата

Невладините од Блупринт групата за реформи во правосудството се сериозно загрижени по последните случувања во судскиот совет и особено по вчерашните седници. - Завчера во...

Разрешувањето на претседателката на Судскиот совет е преседан, не постои правен...

Ниту Деловникот на Судскиот совет не содржи одредби што ги уредуваат постапката или причините за разрешување на претседател на Судскиот совет, што значи дека...