Ознака: афлатоксин

Трипуновски од ВМРО-ДПМНЕ тврди дека во земјава е увезено канцерогено млеко...

На 21 септември оваа година во Македонија е увезено преку 20 тони трајно млеко од Република Србија, со рок на важност до 3 февруари...

Колку е опасен афлатоксинот, поради кој втор пат се повлекуваат млечни...

Тој токсин секогаш го има во мали концентрации, но треба многу, многу да се конзумира, па за да се појави реакција кај човекот. Граѓаните...