Ознака: 80-годишнина од депортација

Кога луѓето не се спротивставуваат на неправедните системи, стануваат активни соучесници,...

Претседателот Стево Пендаровски, на одбележувањето 80 години од холокаустот на македонските Евреи, испрати порака до јавноста. Тој меѓудругото рече: „Кога луѓето не се спротивставуваат...

Ковачевски по повод 80 години од депортацијата на Евреите: Никогаш да...

Никогаш не смее да се повтори ужасното зло од 11 март 1943 година, кога започнува депортацијата на македонските Евреи во логорот на смртта во...

Холокаустот никогаш да не се повтори, порача од антифашистичка Битола, министерката...

И покрај сите материјални сведоштва, некои и по осум децении го негираат холокаустот. Ним и денеска од антифашистичка Битола ќе им порачаме - никогаш...