Ознака: Јоаким Крчовски

Денеска се прогласува за светител Јоаким Крчовски

На иницијатива на Кумановско-oсоговската епархија од утрово во манастирскиот комплекс „Св.Јоаким Осоговски“ во Крива Паланка се врши канонизација на игуменот Јоаким Крчовски за светител. Со...

Ново дело за Јоаким Крчовски, во пресрет на неговата канонизација

После повеќе од 200 години од смртта на великиот македонски книжевник Јоаким Крчовски, Светиот архиерејски синод на Македонската православна црква, донесе одлука за прибројување...