Ознака: јапонски цреши

ФОТО: Не си во Скопје ако не ги фотографираш расцветаните јапонски...

Деновиве, улиците во центарот на главниот град ги красат расцветаните јапонски цреши. Минувачите прекрасните глетки ги фотографираат со своите мобилни телефони, а некои и...

Да ги зачуваме здрави јапонските цреши

Улицата Максим Горки вчера си ги доби назад ветените 18 нови стебла јапонски цреши, на местото на оние што во петокот беа исечени, затоа...

Нови 18 јапонски цреши на улицата Максим Горки

Нови украсни дрвја од видот јапонски цреши ќе го красат центарот на градот. Позната како улица на јапонските цреши, улицата Максим Горки во петокот...

Јапонски цреши во цут

Сезоната на јапонската цреша започна и стотици луѓе се упатија кон парковите за да направат фотографии од расцутените цветови.

Топлиот март предвреме ги разбуди јапонските цреши во Кичево

Најдобар знак дека доаѓа пролетта, за граѓаните на Кичево последните осу години е цветањето на јапонските цреши, засадени на главната улица во градот. Нивното...

Габична инфекција исуши дел од јапонските цреши на Максим Горки

Децениската урбанизација на Скопје, големиот број нови згради и константното заменување на зеленилото со бетонски конструкции е тренд на кој се навикнаа жителите на...