Ознака: јавноста

Новата словачка влада на нишанот на јавноста

Новиот премиер на Словачка, Роберт Фицо, изминатата недела ја претстави програмата за даноци и за потрошувачка, која ќе оди на одобрување во парламентот во...

Основано или не, Скандинавците чувствуваат стравотен стрес од Русија

Норвешките разузнавачки агенции ја гледаат Русија како главна безбедносна закана за својата земја, за Скандинавија и за остатокот од Европа. Норвешката влада доби годишни...

Инфлацијата ја намалува довербата на јавноста

Во последно време најактуелна тема во нашата земја беше, е и ќе остане францускиот предлог за преговарачката рамка за пристапни преговори за влез на...

Слика на Ван Гог првпат пред јавноста по 100 години

Сликата на Винцент ван Гог, на која е прикажана улица во Париз, е изложена во јавноста првпат откако помина повеќе од 100 години зад...