Ознака: Ѕидови

Ќе се креваат ли повторно ѕидови на границите?

Брисел е под притисок на напливот на илегални имигранти Од унгарско-српската граница до полско-белоруската, минатата година се покажа дека без огради е речиси невозможно да...

Градење мостови, а не ѕидови

И додека Македонија достоинствено покажа како треба да се негува културната соработка меѓу двата блиски народа и како треба уште повеќе да се продлабочува...

Никогаш во историјата не биле изградени повеќе ѕидови меѓу луѓето

Британскиот новинар Тим Маршал ја напиша вознемирувачката книга „Доба на поделба“ Мислевте дека Хадријановиот ѕид, Кинескиот, Берлинскиот и други се дел од минатото? Секако дека...

Методи за побрзо бојадисување на ѕидовите

Домување Иако бојадисувањето обично е неуредна и физички многу напорна работа, а може и да потрае ако вашите ѕидови не се рамни или површините се...

Миграциските политики градат ѕидови во ЕУ

Европа блоковски поделена и однатре и однадвор Додека граничните ѕидови формираат сè подебели штитови околу Европската Унија (ЕУ), нивната симболична порака го дели самиот блок...

Ѕидови, војска и боцкава жица за пречек на мигрантите

Како се „демократизира“ Европа Настаните во Авганистан и најавите за нов мигрантски бран предизвикаа забрзано барикадирање на Европа, при што повеќе од половина од земјите-членки...

Украсете ги ѕидовите и вратете ја топлината во домот

Не мора да потрошите многу пари за украсување на ѕидовите, за да ја направите внатрешноста на вашиот дом поубава, потопла и поинтересна. Искористете ги...

Окупирајте ги белите ѕидови!

Бесплатната видеоигра „Окупирајте ги белите ѕидови“ им овозможува на играчите да дизајнираат свои уметнички галерии - и да ги истражуваат креациите на другите. Благодарение...

Грците го корнеле паркетот и ги рушеле ѕидовите барајќи злато

Седумдесет и петгодишнината од затворањето на Аушвиц како повод: Како е извршен геноцидот врз Евреите во Солун (3) Пишува: Блаже Миневски Депортацијата на Евреите, според проф....

ЕУ потрошила над 2,5 милијарди евра на ѕидови

Унијата троши милијарди евра за изградба на бариери за да ги запре мигрантите да пристигнат на Стариот Континент, се наведува во ново истражување Европа, која...