Ознака: хонорарци

Костадиновска Стојчевска: Да се одложат одредени проекти во МКЦ додека да...

Министерката за култура Бисера Костадиновска Стојчевска ги советува носителите на проекти во Младинскиот културен центар (МКЦ) - Скопје кои користат средства преку Министерството за...

Синдикатот на МКЦ од надлежните институции бара решение за хонорарците

Синдикалната организација на Младинскиот културен центар (МКЦ) вчера одржала состанок со цел за изнаоѓање на решение во врска со непродолжувањето на договорите на 30-тина...

ВМРО ДПМНЕ: Власта своите партиски војници дебело ги наградува со хонорари

Во Македонија додека граѓаните преживуваат од ден за ден, власта своите партиски војници дебело ги наградува со хонорари, реагираат од опозициската ВМРО-ДПМНЕ, откако Владата...

Владата ја објави листата на хонорарци, негира дека биле платени да...

Владата на својата интернет-страница објави листа со детали за сите лица кои се хонорарно ангажирани, заедно со образложение кои се причините за ваквите ангажмани. -...

Агенција и инспекторат за албанскиот јазик, хонорарци за македонскиот јазик

Кога ќе се споредат буџетот, овластувањата, бројноста, кадровската екипираност, но и севкупната логистика на телата што треба да се грижат за македонскиот јазик и...