Ознака: Фјодор Михајлович

Двесте години од раѓањето на Фјодор Михајлович Достоевски

Убавината, Аљоша, таа е ужасна и застрашувачка, застрашувачка затоа што е недефинирлива, Бог и ѓаволот таму се бијат, а бојното поле е човековото срце, пишува...