Ознака: физичка активност

Бидете активни

Европската недела на спортот, која е во тек, почна да се организира во 2015 година, за да одговори на растечката криза на неактивност. Европската...

Трчање на кеј, фитнес или фудбал со другарите – прво преглед,...

Физичката активност и рекреативното спортување се одлични за организмот. Но, пред да почнете или да ја зголемите физичката активност, треба да направите лекарски преглед...

СЗО предупредува на важноста од физичка активност за време на пандемијата

Светската здравствена организација (СЗО) соопшти дека луѓето треба да бидат поактивни, предупредувајќи дека годишно би можеле да се избегнат и до пет милиони смртни...

Лековите за полесно заспивање – меч со две сечила!

Редовната физичка активност помага за сузбивање на стресот и за соодветно изморување на организмот и придонесува за полесно заспивање, но сепак не треба да...