Ознака: фзо

По сајбер-нападот: ФЗО вели дека се обидуваат да го вратат системот...

Фондот за здравствено осигурување соопшти дека правото на здравствена заштита на граѓаните не е загрозено, лекувањата, упатите за прегледите и боледувањата, издавањето на рецепти...

Во сајбер нападот нема одлевање на податоци, тврдат од ФЗО

Фондот за здравствено осигурување попладнево информираше дека сајбер-нападот со кој се справува се случува непосредно пред планираната миграција на системската инфраструктура, и оти анализите...

ФЗО: Не е поднесено барање за лекување во странство на 13-годишно...

Фондот реагира на обидите за злоупотреба Поради се почестата злоупотреба на Фондот за здравствено осигурување од граѓани кои собираат донации за лекување во странство, принудени...

Антитела ќе се испитуваат на товар на Фондот само под одредени...

Министерот за здравство, Венко Филипче изјави дека нема да може секој да испитува антитела на товар на Фондот за здравствено осигурување (ФЗО), туку ќе...

Ден Дончев поднесе оставка од директорската функција во ФЗО

Директорот на Фондот за здравствено осигурување, Ден Дончев, по три години раководење со институцијата, поднесе оставка до Владата, која на денешната седница треба да...