Ознака: Уранија

Портрет на Мајо Даниловиќ во „Уранија“

Во куќата „Уранија“ на МАНУ во Охрид, вечерва, во 20 часот, беседа за поетското и книжевното дело на поетот Мајо Даниловиќ од Белград ќе...

Научна и уметничка визита во Куќата на Уранија-МАНУ од 7. до...

Научната и уметничка визита која се одржува во Куќата на Уранија-МАНУ во Охрид ќе почне во вторник, 7 август, со изложба на ракописи и...