Ознака: Узбекистан

ОБСЕ ќе продолжи со поддршката за спроведување на реформската агенда во...

Неодамнешните узбекистански уставни промени претставуваат голем чекор напред кон градење на „Нов Узбекистан“ и ОБСЕ ќе продолжи да дава поддршка за спроведување на реформската...

Узбекистан тврди дека бил цел на ракетен напад од Авганистан

Министерството за надворешни работи на Узбекистан соопшти дека ракети истрелани од Авганистан вчера ја погодиле узбекистанската територија. - Околу 16 часот и 20 минути, забележано...

Милиони жители во Централна Азија без струја

Трите централноазиски држави Казахстан, Киргистан и Узбекистан денеска беа погодени од големи прекини на електричната енергија предизвикани од случаен дефект, што го наруши функционирањето...

Седумнаесет загинати на границата меѓу Таџикистан и Узбекистан

Седумнаесет лица загинаа вчера кога маскирани вооружени лица отвориле оган на стражарскиот пункт на границата меѓу Таџикистан и Узбекистан, соопштија денес таџикистанските власти. Според изјавата...

Лувр на забранети дела во Узбекистан

Туристите доаѓаат тука најпрвин поради страшните глетки од хаварисани предмети на исушеното дно на, до неодамна, четвртото најголемо езеро на земјата Авангардната уметност во времето...