Ознака: труење

Вирусни или бактериски цревни инфекции: На топло се зголемува бројот на...

Цревните инфекции, колку и да се измачувачки, често поминуваат брзо, но може и да се многу опасни кај ранливи групи, како бебиња и мали...

Прекумерното изложување на сонце може да доведе до труење

Високите температури не претставуваат ризик само од топлотен удар туку и од труење со сонце. Да, таа состојба е реална и многу сериозна. Најчесто...

Навики во кујната што може да предизвикаат труење

Домување Кога готвиме дома, често може да се случи да заборавиме на некои правила што ги користат познатите готвачи. Набрзина често забораваме да ставиме престилка...

Масовно труење на ученици во Мексико со непозната супстанца

Најмалку 57 ученици се отруени со непозната супстанца во средно училиште во јужната мексиканска држава Чиапас, соопштија локалните власти. Според мексиканските медиуми, ова е трето...

Масовно труење со храна затвори хотел во Будва

Најмалку 96 туристи наводно добиле труење со храна во хотелски ресторан во Будва, според повеќе извори на порталот „Дан“. Станува збор за хотел што...

Најмалку 16 туристи се затруле во бања во Хрватска

Во општата болница Забок и болницата на хрватските ветерани згрижени се 14 лица, од кои еден има големи тешкотии со дишењето, додека две лица...

Наводното труење на Абрамович останува мистерија – лага во информациската војна...

Рускиот милијардер и сопственик на фудбалскиот клуб Челси во заминување, Роман Абрамович, и двајца членови на украинската преговарачка делегација вклучени во неформалните канали на...

Се исфрла мајонезот од исхраната во градинките по труењето во Куманово

Министерството за труд и социјална политика соопшти дека ќе направи целосна ревизија на нормативите и стандардите за исхрана и оброци на децата во детските...

Експлозиите во Чешка ја вмешуваат тајната Единица 29155 во уште еден...

Додека Украина во 2014 година беше зафатена во конфликтот со сепаратите, на истокот на Чешка одекнаа две експлозии во складиште со муниција. Доколку во...

Најмалку 115 мршојадци годишно умираат од труење на Балканот

Македонското еколошко друштво, во соработка со уште седум организации од Европа, почна да го спроведува проектот „Балкан детокс лајф“, со кој ќе се издигнува...