Ознака: терористички ќелии

Лукашенко: Во Белорусија постојат терористички ќелии поврзани со Западот

Белорускиот претседател Александар Лукашенко најави откривање на терористички ќелии во Белорусија за кои тврди дека се поврзани со Западот и ги обвинува за подготовка...

Саудиска Арабија го обвини Иран за обука на терористички ќелии

Владата на Саудиска Арабија соопшти дека тројцата припадници на терористичка ќелија разбиена во понеделникот од саудиската државна безбедност биле обучени од Иранскиот корпус на...