Ознака: татковината

Да се модернизира емоционалната поврзаност со татковината и со нацијата?!

Забележливо е дека во идејата за редефинирање на патриотизмот на актуелниот македонски претседател, во вредностите што би биле застапени во новата дефиниција отсуствува народносната,...

Сонословие: Молитви за вечен спомен на сите што се бореле и...

Македонската православна црква-Охридска архиепископија го прослави Илинден според каноните и вековната традиција Големиот празник посветен на старозаветниот пророк Свети Илија, Илинден, Македонците во Мијачијата го...

Долгот кон народот и долгот кон татковината

„Ние, богатите, благодарение на она што се тркаламе во изобилството на печалбите, мислејќи повеќе на своето лично и материјално богатство, само се стремиме да...

Да ни е „вечна“ Северна Македонија, татковината на „северномакедонците“

Во секоја пригода, оправдано или не, постојано можеме да слушнеме Северна Македонија, Северна Македонија, Северна Македонија и сѐ така до бесконечност. Вистина е дека...

Стихови за татковината од Саво Костадиновски (12)

Во неколку продолженија ќе објавиме стихови од писателот Саво Костадиновски, кој ги напишал за својата татковина Македонија. Тој ги опеал планините, реките, езерата, градовите...

Стихови за татковината од Саво Костадиновски (11)

Во неколку продолженија ќе објавиме стихови од писателот Саво Костадиновски, кој ги напишал за својата татковина Македонија. Тој ги опеал планините, реките, езерата, градовите...

Стихови за татковината од Саво Костадиновски (10)

Во неколку продолженија ќе објавиме стихови од писателот Саво Костадиновски, кој ги напишал за својата татковина Македонија. Тој ги опеал планините, реките, езерата, градовите...

Стихови за татковината од Саво Костадиновски (9)

Во неколку продолженија ќе објавиме стихови од писателот Саво Костадиновски, кој ги напишал за својата татковина Македонија. Тој ги опеал планините, реките, езерата, градовите...

Стихови за татковината од Саво Костадиновски (7)

Во неколку продолженија ќе објавиме стихови од писателот Саво Костадиновски, кој ги напишал за својата татковина Македонија. Тој ги опеал планините, реките, езерата, градовите...

Сплотени, горди и со љубов кон татковината

Спортот е огледало на една нација, а фудбалерите покажаа како пожртвувано треба да се бранат грбот и жолто-црвената боја на својата татковина. Тоа е...