Ознака: Стрежево

Пуштена во пробно производство фотоволтаичната централа на ЈП „Стрежево“

Денеска на браната на хидросистемот „Стрежево“ во пробно производство свечено беше пуштена во употреба фотоволтаичната централа „Стрежево 1“, со моќност од 500 киловати. Централата е...

Порибена аумулацијата „Стрежево“

Директорот на ЈП „Стрежево“ – Битола, Методија Граматковски заедно со министерот за земјоделие Љупчо Николовски минатата недела учествуваа во порибувањето на водите на акумулацијата...

Стрежево ја спаси Пелагонија од поплави, вели Граматковски

Акумулацијата Стрежево, која ги зафаќа водите од реките Кишавска, Остречка, Граешка, Злокуќанска, Стара Река, Киндерка, река Шемница и река Драгор, ја спаси Пелагонија од...

Се чисти собирниот канал на Стрежево

Пред пролетните дождови и зголемените дотоци во периодот пред нас, вработените на ЈП „Стрежево“ спроведоа континуирана акција за чистење на собирниот канал. Од претпријатието велат...

„Стрежево“ и РЕК „Битола“ договорија редовно снабдување со сурова вода

Јавното претпријатие „,Стрежево” и АД ЕСМ, подружница РЕК „Битола” го потпишаа договорот за снабдување на РЕК „Битола” со сурова вода од акумулацијата Стрежево. Директорот на...

Хидросистемот „Стрежево” издвои 13.000.000 денари за деталната цевководната мрежа

ЈП „Стрежево” - Битола издвои над 200.000 евра или 13.000.000 денари со цел реализацијата на сите предвидени проекти на коишто работи за овозможување зголемување...

Министерот за земјоделие Аријант Хоџа во посета на Стрежево

Денеска во работна посета на хидросистемот „Стрежево“ во Битола беше министерот за земјоделие, водостопанство и шумарство, Аријант Хоџа. На средбата покрај одличната соработка со министерството,...

Несовесно однесување со Стрежевската вода за наводнување

Земјоделците кои за наводнување користат вода од хидросистемот „Стрежево“ крајно несовеснои се однесуваат во Пелагонија, конастатираа стручните екипи на ЈП „Стрежево“. - Имајќи предвид дека...

„Стрежево“ воведе 24-часовно дежурство поради обилните врнежи на дожд

ЈП „Стрежево“ од денеска воведе 24-часовно дежурство и следење на состојбата, поради обилните врнежи на дожд и наглото топење на снегот. На состанокот на колегиумот...

Дождовите го полнат Стрежевското Езеро

Дождовите кои во последните денови паднаа во Битола и Пелагонискиот регион во голема мера го дополнуваат Стрежевското Езеро, кое од долготрајната суша беше доста...