Ознака: Стопанската комора на Македонија

„Чичко“, ништо од бизнисот!

Бранко Азески, претседател на Стопанската комора на Македонија Струјата константно нѐ тресе веќе девет месеци, а ќе нѐ тресе и натаму 1. СОСТОЈБАТА КАКО И СЕКОГАШ...

Работодавците да инвестираат во создавање стручен кадар

Сметам дека треба пазарно да гледаме и на ова прашање и да гo решаваме недостигот од стручен кадар ние самите, бизнис-заедницата треба сама да...

Пазарите во Европа отворени за македонските производи, недостигаат европски стандарди

Пазарите во Европа немаат бариери за увоз на македонски производи, но она што им недостига на македонските компании е што треба да имаат исполнето...

Се очекуваат пониски откупни цени на тутунот

Пониски откупни цени и процена во пониски класи поради намален квалитет на тутунот очекува Стопанската комора на Македонија од годинашната реколта. Како што беше кажано...