Ознака: Стефановски

Ниедна култура не може да опстане без точна, силна, автентична...

Основана фондација и награда во чест на Горан Стефановски Факултетот за драмски уметности од Скопје во рамките на фестивалот „Војдан Чернодрински“ во Прилеп ја промовираше...

„Писмо до внуката“ од Горан Стефановски како сликовница

„Писмо до внуката“, најпрочуеното писмо од Горан Стефановски, доби форма на сликовница во издание на „Три“. - Од душата на еден дедо, истовремено и човек...

„Домот е таму каде што боли“

Корените на родот на Горан Стефановски се од селото Ербеле, во денешна Албанија Потрага по корените на Горан Стефановски (4) Дали селидбите се дел од идентитетскиот...

„Домот е таму каде што боли“

„Нова Македонија“ го објавува фељтонот „Потрага по корените на Горан Стефановски: Домот е таму каде што боли“ од Иван Антоновски. Во неколку продолженија се...

„Домот е таму каде што боли“

Во текот на следните денови, „Нова Македонија“ ќе го објави фељтонот „Потрага по корените на Горан Стефановски: Домот е таму каде што боли“ од...

„Домот е таму каде што боли“

Во текот на следните денови, „Нова Македонија“ ќе го објавува фељтонот „Потрага по корените на Горан Стефановски: Домот е таму каде што боли“ од...

Ново издание на „Мала книга на стапици“ од Горан...

Во издавачката куќа „Три“ стигна ново издание на „Мала книга на стапици“ од великанот Горан Стефановски – значајно име со кое сите се гордееме. -...

Излезе француско издание на есеите на Горан Стефановски

По иницијатива на париската установа „Куќа на Европа и Истокот“, а со поддршка на францускиот национален центар за книгата, македонското министерство за култура и...

Во есеите на Горан Стефановски се открива неговото врвно мајсторство

Книгата „Идентитетот е приказна“ на Иван Антоновски (издание на Конгресен сервисен центар) фрла јасна светлина врз еден навидум маргинален, второстепен дел од импозантното творештво...

Во Скопје осамна мурал со ликот на великанот Горан Стефановски

Општина Центар одбележа 70 години од раѓањето на македонскиот литературен деец и еден од најпознатите дебармаалци, Горан Стефановски. По тој повод, на дел од...