Ознака: современата

Гласно во МСУ – дали ја слушаме уметноста?

Кон изложбата „Сè што ни е заедничко“ во Музејот на современата уметност Изложбата „Сè што ни е заедничко“ поставена во Музејот на современата уметност се...

Од војник до премиер: Прилепчанец што ја создаде современата турска држава

За Али Фети Окјар, роден во Прилеп, во 1880 година, воено лице, политичар и дипломат што се искачил на сите политички скалила, учествувал во...

Скулптурите на Башески меѓу 111 дела на уметници икони на современата...

Кралската палата во Милано со изложба на 1.000 квадратни метри Македонскиот скулптор Жарко Башески ќе претстави две свои дела на интернационалната концептуална изложба што ќе...

Што е филм – онлајн програма во Музејот на современата...

Музејот на современата уметност до 23 јули ќе воведе онлајн филмска програма „Што е филм? Попис 2.0“, во чии рамки ќе се споделуваат линкови...