Ознака: служење

Министерството за одбрана на Србија објави оглас за доброволно служење воен...

Министерството за одбрана ги повикува сите граѓани на Република Србија на возраст од 19 до 30 години кои сакаат да ја облечат униформата на...

Нема враќање на задолжителното служење војска, вели врховниот командант Пендаровски

Македонија има професионална Армија, согласно потребите на земјата. Стратешка одлука која ќе продолжи да се применува и во иднина, исполнувајќи ги обврските како полноправна...

Поради сложеноста на воената техника, Путин ја остава војската на професионалците

Рускиот претседател Владимир Путин изјави дека порано или подоцна повикот за служење воен рок ќе стане минато. Тој смета дека професионалната војска е потребна поради...