Ознака: „Скопскиот маратон“

Серија рекорди на рекордниот „Скопски маратон“

Вкупен победник на 15-от „Скопски атлетски маратон“, на кој настапија досега најмногу учесници, над 12.500, е Тируне од Етиопија. Адријана Поп Арсова и на...

Маратонско Скопје подготвено за нов спектакл

Утрешниот спортски настан ќе го увеличи светската рекордерка во маратон, Британката Пола Ретклиф, која ќе биде промоторка на „Скопскиот маратон“. Таа е втора мегаѕвезда...