Ознака: Скопската

Скопската гигантеска: Приказни што треба одново да се раскажат

Најголемото дело на Петар Лубарда (сликарот награден во 1937 г. на Светската изложба во Париз, во 1950-тите на биеналињата во Сао Паоло и во...

Скопската вода е безбедна за пиењe

Јавното претпријатие „Водовод и канализација“ - Скопје, со цел подобра информираност на граѓаните на Скопје, го објавува неделниот извештај за квалитетот и безбедноста на...

Скопската зоолошка наскоро ќе добие 7Д-кино

Наскоро Зоолошката градина во Скопје ќе се збогати со уште една интересна содржина. Станува збор за нова технологија на проектирање филмови во 3Д, во...

Скопската зоолошка градина ќе добие авантуристички парк за деца

Наскоро Скопје ќе добие еден од најубавите авантуристички паркови во регионот, прв од ваков тип кај нас. „Авантура-паркот“ е донација од Агенцијата за млади...