Ознака: сервер

На Косово владее хаос, тешко дека ќе се реши, вели професорот...

На Косово му треба поддршка од Американците и Европејците, како и прифаќање на локалната заедница, но тие ја немаат, изјави за „Ал Џезира“ професор  Даниел...

Сервер: Македонија има шанса која не се пропушта

Претстојниот референдум на кој граѓаните ќе се изјаснат дали се за влез во ЕУ и НАТО со прифаќање на Договорот со Грција е клучен...

Сервер: Корекција на границите со Косово е лоша идеја

„Корекција на границите" или еуфемизмот за „размена на територии" е лоша идеја, вели американскиот аналитичар Даниел Сервер и наведува бројни причини, а пред сè...

Сервер: Спорот за името мора да се реши ако сакате членство...

Спорот за името мора да се реши како еден од предусловите за членство на земјата во ЕУ и НАТО, истакна Даниел Сервер, експертот за...

Сервер: И без промена на името Македонија треба да влезе во...

Даниел Сервер е поранешен американски претставник во Босна и Херцеговина во улога на медијатор помеѓу Хрватите и Босанците во преговорите за Дејтонскиот мировен договор....