Ознака: „Светозар Глигориќ“

Шаховскиот ферплеј „Светозар Глигориќ“ првпат ќе биде доделен на ШО во...

Наградата за ферплеј во шахот, насловена „Светозар Глигориќ“, во чест на познатиот српски велемајстор, кој во 1950-тите и 1960-тите беше еден од најдобрите играчи...