Ознака: рудниците

Стратегиите за зелени технологии наспроти зелените оази

На Брисел му е потребен литиумот за да ги зголеми употребата на обновливи извори на енергија и производството на електрични возила, но локалните жители...

Слабата регулатива не може да се справи со непрочистените отпадни води...

Водите загадени од рудничките операции најчесто се комплекси што имаат екстремни вредности на средина и содржат растворени тешки метали. Ваквата состојба многу ретко може...