Ознака: романи

Статуи инспирирани од бајки и романи за деца

Од генерација на генерација, народните приказни и бајките се пренесуваат од колено на колено, не само како форма на забава туку и како инспирација,...

Бискуп се оженил со авторка на еротски романи

Католичката црква и формално му ги одзеде овластувањата на Хавиер Новел, најмладиот бискуп во Шпанија, четири месеци откако поднесе оставка на својата свештеничка функција...

Промоција на романи од Луан Старова

Во свечената сала на МАНУ, денеска, со почеток во 12 часот, ќе се одржи промоција на четири романи објавени на хрватски јазик од писателот...

„Тим-прес“ од Загреб објави четири романи на Луан Старова

Издавачкиот центар „Тим-прес“ од Загреб, во еден том ги објави романите „Времето на козите“ и „Враќањето на козите“ на Луан Старова. Култниот роман на...

Романите на Павловски во дигиталната едиција „Киндл букс“

Глобалната дигитална едиција „Киндл букс“ на англиски јазик деновиве е збогатена со 12 романи на македонскиот писател Божин Павловски. Тоа се дела што освоиле...