Ознака: психопати

Професии во кои има најголем број психопати

Пред неколку години, „Форбс“ објави листа на десет работни места што најчесто ги работат психопатите. Непосредно пред објавувањето на листата, психологот Кевин Датон објави...

Сите психопати имаат заеднички карактеристики

Психопатите многу често се отворени, амбициозни и комуникативни луѓе. Имајќи предвид дека се фокусирани пред сѐ на постигнување успех, тие се моќни и најчесто...

Глуми психопати, не сака да има деца и чува 10 мачки

Кристофер Вокен е еден од најчудните глумци во Холивуд Блед тен, како на тукушто ексхумиран леш, испиени образи, остра густа коса, пробивен поглед како ласер,...

Зошто некои луѓе се сурови со другите

Луѓето обично прават работи во кои наоѓаат уживање. Исто така тие прават сè што е потребно за да избегнат болка. За повеќето луѓе повредувањето...

Десет занимања што се лепак за психопати

Постојат занимања што привлекуваат психопатски личности, а новото истражување покажало дека психопатите уживаат да демонстрираат бестрашна доминација над другите. Според дијагностичката листа за психопатија Харе,...