Ознака: просперитет

Поттикот на светот кон светла перспектива со мир, безбедност, просперитет...

Од 27 до 28 декември 2023 година, во Пекинг се одржа Централната работна конференција за надворешни работи. Пријателите што се интересираат за кинеската дипломатија...

Санси: Од подрачје со недостиг од храна и облека до подрачје...

Некогаш сиромашен град во Кина, градот Дингси во провинцијата Гансу, регионот Хеси и регионот Ксихаигу во автономниот регион Нингсија Хуеи е познат и како...

Мисија за широк просперитет и благосостојба

Кинескиот премиер порача дека неговата држава ќе работи со земјите на АСЕАН за да ја прошири размената во областите, вклучувајќи ги културата, туризмот, обуката...

Македонката како еден од чинителите на сеопштиот и националниот просперитет

„Во нашата Организација, таа не е така обесправена, во борбата за ослободување таа учествува еднакво со нас и дава жртви - како и ние,...

Среќен бамбус за просперитет во вашиот дом

Домување Се верува дека растението среќен бамбус или сракаена сандериана привлекува среќа, пари и просперитет во домот, а доколку го ставите на вистинското место во...

Партискиот наспроти граѓанскиот активизам – кој нуди пореален просперитет

Во пресрет на предвремените парламентарни избори, закажани за напролет идната година, во домашната експертска јавност се отвораат неколку концепти и размислувања кој всушност би...

Лекции од германскиот економски модел

Конкурентноста е најветувачкото средство за достигнување и осигурување на просперитетот - Лудвиг Ерхард По Втората светска војна, германската економија лежеше во урнатини. Производството на храна...

Како Македонија да стане просперитетна држава?

Треба да се усвојат законски решенија што ќе водат кон демократизација на политичките партии. Нема и не може да има демократија во држава во...

Кој е генераторот за просперитетот на двете Кореи?

Претседателот на Јужна Кореја Мун Јае-ин и неговата администрација имаат големи планови за Корејскиот Полуостров, кои ја надминуваат нуклеарната тематика. Во последниот говор пред...