Ознака: производи

Основните производи се трансформираа во луксузни производи

Претстои ли нов сериозен удар врз џебот на граѓаните? Секојдневни потребни производи за граѓаните се ставени на списокот за луксуз? Соговорниците велат дека доколку...

Пониски цени за 25 категории производи: Листа на оние што поевтинуваат

Од утре, па до 30 ноември годинава, 25 категории на производи, односно стотици прехранбени производи, ќе имаат за најмалку 10 отсто пониски цени отколку...

АП забранува производи од вештачка интелигенција да се пласираат како вести

„Асошиејтед прес“ издаде упатства за вештачка интелигенција, велејќи дека алатката не може да се користи за создавање содржини и фотографии за објавување на сервисите...

Најефективните начини за внесување колаген

Кога станува збор за избор на додаток на колаген, сигурно постои форма што најдобро функционира за вас. Додека некои додатоци може да содржат само...

Празничната трпеза од скромна поскромна

Нашата обиколка низ пазарите и маркетите и анкетата што ја направивме со трговците и купувачите покажуваат дека инфлацијата изгледа однапред ја изела празничната софра,...

Владата ја готви листата со производи што ќе се оданочуваат со...

Листата на производи коишто ќе се оданочуваат со 10 проценти треба да ја изготви Министерството за финансии, а пред да се донесе од страна...

Лажни прехранбени производи сѐ почесто во ЕУ, каква е состојбата во...

Измамите со храна се дело на криминални организации и групи, со чие извршување може сериозно да им наштетат на здравјето и безбедноста на потрошувачите,...

Локалните производители го амортизираат ценовниот галоп на кичевскиот зелен пазар

Ни најстарите жители на Кичево не се сеќаваат кога во текот на летото и есента на зелениот пазар цените биле толку високи како годинава...

Европските пазари преплавени со неисправни производи

Со зголемување на електронската трговија, особено во белгискиот центар на „Алибаба“, се промени природата на тргувањето, велат Камил Гајс и Питер Хаек за „Политико“ Оптоварување...

Загарантиран „македонски екстра квалитет“ и „традиционален македонски квалитет“

Во Стопанската комора на Македонија претставени сертификатни марки за посебен идентитет за македонските производи и услуги Во една национална економија, во градењето на нејзините економски...