Ознака: природни катастрофи

БРИКС апелира за поголема соработка во справувањето со природните катастрофи

Поттикнување на напорите за зајакнување на меѓусебните врски во случај на вонредни состојби Меѓу клучните сектори каде што земјите од БРИКС планираат да ја зголемат...

Јапонскиот цар посака во новата година да нема природни катастрофи

Во своето прво новогодишно обраќање царот Нарухито поздрави десетици илјади насобрани луѓе изразувајќи надеж дека новата година ќе биде мирна и без природни катастрофи. Царот,...

Климатските промени се причина за природните катастрофи

Експертите предупредуваат дека бројот на природните катастрофи како резултат на климатските промени во светот е зголемен. Во однос на Македонија, прогнозите се дека зголемените...

Моќта на кешот за бегалците

Во секој случај, кешот не е лек за сè. Други иницијативи, како што се програмите за доделување храна и помош во исхраната, исто така...