Ознака: прилепски

Стотици креативни маски изработени од вредните прилепски ученици

Околу 300 маски изработени од прилепските ученици се дел од изложбата поставена во центарот за култура „Марко Цепенков“. Креативноста на учесниците беше голема. Најголемиот...

Специјална награда за прилепските талентирани ученици

Сергеј Настески, Антонио Трајкоски, Дамјан Трајкоски, Марко Солески, Јован Станкоски од класата на народни инструменти, кај проф. м-р Мендо Ташкоски, ја освоија највисоката специјална,...

Прилепски театар со „Пиреј“ одбележува 69 години

В понеделник од 19.30 часот со прикажувањето на претставата „Пиреј“ од Петре. М. Андреевски, во режија на Љупчо Ѓоргиевски, театарот „Војдан Чернодрински“ ќе одбележи...

Награди за прилепски пијанисти на „Полихимнија“

Двајца млади пијанисти од класата на професорката Христина Никоска, кои го посетуваат основното музичко училиште „Ордан Михајлоски-Оцка“ во Прилеп, се закитија со награди на...