Ознака: Приказни од самоизолациjа

Приказни од самоизолациjа

Луѓето стануваат сѐ покреативни и попродуктивни Живееме во чудна и необична ситуација. До вчера сите посакуваа да се одморат од метежите, работата, училиштата, од контактот...

Приказни од самоизолациjа

Изминатите месеци низ страниците на „Нова Македонија“ продефилираа голем број личности со свои видувања за тоа како ги минуваат деновите во самоизолација. Сите тие...

Приказни од самоизолациjа

Работа од дома Баба ми Родна цел живот ми повторуваше: „Чедо, ич плата да не дават, на работа да одиш. Ќе станиш одсабаале, це дотераш,...

Приказни од самоизолациjа

Изминатите месеци низ страниците на „Нова Македонија“ продефилираа голем број личности со свои видувања за тоа како ги минуваат деновите во самоизолација. Сите тие...

Приказни од самоизолациjа

Добро ѝ дојде и на планетава малку одмор од луѓето Новогодишниот план за годинава ми беше: помалку патувања, повеќе работа во студио, седење дома, читање,...

Приказни од самоизолациjа

Изминатите месеци низ страниците на „Нова Македонија“ продефилираа голем број личности со свои видувања за тоа како ги минуваат деновите во самоизолација. Сите тие...

Приказни од самоизолациjа

Преку мали нешта ја филтрирам негативната енергија Во „интрото“ на ова лудило прво на памет ми паднаа апокалиптичните филмови, си велев не е можно да...

Приказни од самоизолациjа

Седум кратки цртички од самоизолација 1. Шредингер и други демони - Пред дваесетина години имаше една статија, мислам дека беше во белградски „Нин“, во која...

Приказни од самоизолациjа

Не можам да кажам дека не ми е исполнет секој ден  Една од работите што ја пролонгирав поради немањето слободно време беше молерисувањето, решив сам...

Приказни од самоизолациjа

Одбирам да поминам квалитетно време со семејството Со оглед на тоа дека мојата работна позиција е во медиум, работните обврски продолжија како и во нормални...