Ознака: привилегии

Скорашно членство во ЕУ, макар и со скратени членски привилегии

Одредени влијателни групи во Европа почнуваат внимателно да го напипуваат пулсот меѓу европските земји за некаква нова стратегија кон Западен Балкан, која би опфаќала...

И антикорупциска бара укинување на привилегиите на поранешните претседатели

Антикорупциската комисија ќе побара од СОЗР да ги раскине договорите со кабинетите на поранешните претседатели и да им додели канцеларии во државна сопственост, а од...

ЦИВИЛ бара укинување на привилегиите на функционерите

ЦИВИЛ – Центар за слобода бара од законодавната и извршната власт да му стават крај на расипништвото и повластиците во кои уживаат функционерите. Почнувајќи...

Власта, привилегиите и помирувањето

Пред околу три децении, еден мој пријател од Полска ми ја прераскажа приказната што му ја кажал син на советски генерал, заменик на министерот...