Ознака: првачиња

Почнува уписот на првачиња за учебната 2024/2025 година

Во основните училишта во државава во мај ќе се спроведува запишување ученици во прво одделение. Родителот односно старателот е должен во основно училиште да...

Првачиња

Литературно катче Кога првпат ве видов ми личевте на шумски срнчиња кои нечујно газеа по ливада со безброј шарени цветчиња. Кога првпат ве видов фатени рака за рака ми личевте на...

Се чувствував како да сум победник на Олимпијада!

ВРЕМЕПЛОВ – Познатите нѐ вратија во времето кога биле првачиња Глумецот Васил Зафирчев сѐ уште го памети црвениот ранец што го добил на подарок од...

По првиот училиштен ден …

Веќе со години општ впечаток во јавноста е дека образованието како еден од најважните фундаменти за надградба на една држава е најнесериозно третираниот ресор...

Шпаркасе банка со пријатно изненадување за своите вработени -родители на првачиња

ПРВИОТ УЧИЛИШЕН ДЕН Е НАЈВАЖЕН! Во пресрет на 1-ви септември, првиот училишен ден Шпаркасе Банка уште еднаш покажа дека е компанија која води грижа за...

ФОТОГАЛЕРИЈА: Добре дојдовте, првачиња

Холот на ООУ „Љубен Лапе“ беше преполна од првачињата, нивните родители, баби и дедовци, постари и помали браќа и сестри. Се најдоа старите другари и...

Бројот на новите средношколци во Струмица е преполовен, а во четири...

Новата учебна година во деветте основни училишта во Струмица ќе ја почнат 442 првачиња, колку што се запишале заклучно со 31 мај годинава, а...

Бесплатен оброк за сите 664 првачиња во Прилеп

Општина Прилеп за оваа 2023/2024 учебна година обезбеди бесплатен оброк за секое прваче. Сите 664 првачиња од основните училишта од Општина Прилеп од први...

Во Хрватска секоја година сѐ помалку првачиња

Белата чума го зема својот данок во целиот регион Од година на година, во Хрватска има сѐ помалку ученици во прво одделение, а се проценува...

Над 700 првачиња седнаа во училишните клупи во Прилеп

Со пригодни програми, со доделување на пакетчиња на првооделенците во основните училишта во Прилеп започна школската година. Сепак најрадосни беа првачињата, кои, првпат седнуваат...