Ознака: право на глас

Може да гласаат и граѓаните со истечени лични документи од 24...

На претседателските избори денеска можат да гласаат и граѓаните на кои по кој било основ, по сила на закон или по рок на важност...

Трамп ќе помилува активистка за женски права од 19 век

Американскиот претседател Доналд Трамп рече дека постхумно ќе ја помилува Сузан Б. Ентони, активистка што се борела за правото на глас на жените во...

Над 600.000 Бугари би го продале својот глас на избори

Повеќе од 600 илјади државјани на Бугарија би го продале својот избирачки глас во замена за пари, покажува резултати на анкета спроведена од „Галуп“. Истражувањето...

Недовршената мисија на женското право на глас

Кршењето на гласачкото право може да се појави во многу форми, а неговите најопасни манифестации се секојдневни и, за жал, вообичаени: прочистување на избирачките...