Ознака: Поетско

„Поетско Маркукуле“ по 15-ти пат во Прилеп

Вечерва, во 18 часот, на камената бина во центарот на Прилеп по 15-ти пат ќе се одржи поетската манифестација „Поетско Маркукуле“, на која ќе...

Дина Дума покажува автентично поетско и филмско око

„Слободна Далмација“ по хрватската премиера на „Сестри“ Македонскиот филм „Сестри“ ги заобиколи хрватските филмски фестивали по ланската летна премиера во Карлови Вари. На крајот, македонскиот...

Со меѓународно поетско читање во МСУ завршија СВП

Дел од странските поети, гости на „Струшките вечери на поезијата“, читаа своја поезија во Музејот на современата уметност. Со тоа и официјално заврши 60-то...

Поетско читање „Свет без ѕидови“

Вечерва, во 20.30 часот, во кафулето „Котур“, ќе се одржи поетско читање за да се одбележи „Светското поетско движење“, кое се залага за свет...