Ознака: повик

Повик за нововостановената награда за извонреден научен потенцијал „Иван...

Се повикуваат сите ученици и ученички од шесто до деветто одделение во основните училишта низ државата, кои имаат научен потенцијал, да се обидат да...

Повик за учество на млади поети

„Скопскиот поетски фестивал“ (СПФ), чие трето издание ќе се одржи во периодот од 24 до 28 септември, и годинава го организира преднастанот „Отскочна даска“...

„Самоглас“ бара актери за аудиодрами

Тимот на „Самоглас“, во рамките на проектот „Збирка аудиодрами од Горан Стефановски“, отвора повик за актери во аудиодрами. Во рамките на овој проект е...

Повик за петтата генерација „Докуникулци“

Здружението за промоција на документаристиката, „Македокс“, е во потрага по петтата генерација на „Докуникулци“ на возраст од 14 до 18 години, кои сакаат да...

ФИТР со нов јавен повик за младите „Предизвик за млади истражувачи...

Фондот за иновации и технолошки развој денеска објави нов јавен повик „Предизвик за млади истражувачи 5 – Зелени проекти” наменет за ученици од целата држава,...

МОН бара странци за евалуација на високообразовните институции и студиските програми

Министерството за образование и наука соопшти дека е отворен повик за избор на странски експерти за спроведување на надворешна евалуација на високообразовните институции и...

Отворен повик за наградите на Македонската асоцијација на издавачи

Македонската асоцијација на издавачи (МАИ) распишува конкурс за наградите на МАИ за најдобри достигнувања во издаваштвото во периодот меѓу двата саема на книга. За...

Објавен јавен повик за поддршка на проекти на организации што...

Град Скопје објави јавен повик за поддршка на проекти и програмски активности на организации што работат во областа на социјалната, детската и здравствената заштита...

Јанша им испрати писмо на сите граѓани, ги повика да се...

Словенија ја засилува кампањата за вакцинација против ковид-19, така што вакцината ќе биде достапна и во скијачките центри, а сите граѓани добија писмо од...

СДСМ ќе објави повик за самокандидирање на кандидати за градоначалници

Во текот на овој месец, согласно одлуките на Централниот одбор вечерва, ќе објавиме повик за самокандидирање на кандидати за градоначалници коишто имаат желба, капацитет,...