Ознака: пијани

Во новогодишната ноќ – 7 малолетници примени на Токсикологија, Брза помош...

Седумнаесет луѓе под дејство на алкохол на новогодишната ноќ побарале помош на Универзитетската Клиника за токсикологија во Скопје. Од нив седум се малолетници од...

Сѐ уште премногу пијани возачи на патиштата низ Македонија

Широка акција на МВР во целата држава за превентива, но и за санкционирање на возачите под дејство на алкохол Во периодот од 20 до 21...

И натаму многумина возат пијани и без возачка дозвола

Петмина од вкупно 23 исклучени возачи од сообраќај управувале со моторно возило под дејство на алкохол, а 18 лица возеле без возачка дозвола изминатиов...

Осумдесет отсто од возачите барем еднаш возеле пијани

Барем еднаш во животот 80 отсто од македонските возачи возеле под дејство на алкохол, а пет отсто тоа го прават чето, покажало истражувањето на...

Четворица кичевци исклучени од сообраќај, возеле пијани

Со цел подигнување на степенот на безбедноста во сообраќајот и доследно почитување на одредбите од Законот за безбедност во сообраќајот на патиштата, изминатиот викенд...

Пијаните возачи може да останат без возилата!

Доколку во измените на Законот за безбедност на патиштата биде вградена и одредбата со која за најтешките прекршоци, како што е и возењето под...

Пијани словенечки полицајци и дозволиле на малолетничка да вози „марица“

Тројца словенечки полицајци се суспендирани, бидејќи на малолетната пријателка на едниот од нив и дозволиле да вози полициско комбе, иако таа немала возачка дозвола,...