Ознака: пијанисти

„Кабирија“ е првиот нем филм што има оригинална филмска музика

Марио Маријани и Марко Пешетели, италијански пијанисти и професори По повод прикажувањето на филмот „Кабирија“, класика на италијанската нема кинематографија, придружуван во живо на пијано...

Натпревар без победник

На Бадник 1781 година, на дворот на Јозеф Втори се одржал несекојдневен натпревар. За да ги восхити своите гости, австрискиот император ги поканил двајцата...

Пијанистите Сун Хи Јоу и Марко Чампи ја воодушевија публиката на...

Младите и исклучително талентирани пијанисти, Сун Хи Јоу од Северна Кореја и Италијанецот Марко Чампи, настапија во црквата „Света Софија“ во рамките на музичката...

Награди за прилепски пијанисти на „Полихимнија“

Двајца млади пијанисти од класата на професорката Христина Никоска, кои го посетуваат основното музичко училиште „Ордан Михајлоски-Оцка“ во Прилеп, се закитија со награди на...