Ознака: пешачење

Медитацијата со пешачење ги враќа практичарите на цврста почва

За Тич Нат Хан, покојниот виетнамски монах, кој го популаризира смирениот ум на Запад, пешачењето не беше само начин да се стигне од едно...

Три работи што може да ги направите за веднаш да се...

Практикувајте некои секојдневни активности кои имаат моќ да му се спротивстават на стресот и да го подобрат вашето расположение, пишува „Сајколоџи тудеј“. Не е потребна...

Како Македонија може да заштедува по 100.000 евра годишно од пешачењето...

Научен труд на млади лекари Од  190 луѓе пешачењето ќе спаси тројца од прерана смрт Ако 191 граѓани дневно пешачат по 4,1 километар, државата и здравствениот...

Неколку илјади чекори дневно можат да согорат стотици калории

Секој што се грижи за своето здравје треба да се обиде да одвои време за да пешачи, а во комбинација со добри навики во...

Крушино и во есен привлечно за рекреативците

И покрај обврските на работните места, што во овој период од годината ги имаат граѓаните на Кичево, сепак и во есен СРЦ „Крушино“ пулсира...

Еколошки час во ООУ „Браќа Миладиновци“

Европската недела на мобилност неодамна беше одбележана во ООУ „Браќа Миладиновци“ во Скопје, каде што се одржа еколошки час. Учениците од петто одделение се...

Недела на алтернативен, еколошки транспорт во Скопје

Град Скопје од 16. до 22. септември со програма која опфаќа содржини за граѓаните од сите возрасти, и годинава ќе ја одбележи Европската недела...