Ознака: офсајд

Шведски клуб контактира со ИФАБ откако најде дупка во правилото за...

ФУДБАЛ Клуб од шведската трета лига предизвика филозофска дебата со креаторите на фудбалските правила, откако смисли начин да го победи правилото за офсајд, пишува британски...

Се најавува голема промена на правилото за офсајд?

ФУДБАЛ Во моментов се смета дека фудбалерот е во офсајд ако некој дел од неговото тело што може да постигне гол е пред последниот одбранбен...

Цела држава во офсајд

Македонија на дипломатски план често потфрла, паѓа во туѓи подметнати замки или, кажано со фудбалски речник, во офсајд-стапици, си дававме автоголови, ни судат пенали...

ФИФА го поддржува полуавтоматскиот офсајд-систем

Технологијата за следење на екстремитетите се базира на низа посебни камери и на камерите на стадионот, за да се прикаже точната позиција на играчите...

Се најавува систем за автоматско одредување офсајд?

Автоматски значи дека сигналот оди директно до часовникот на линискиот судија и му кажува дали е офсајд. Во моментот имаме ситуации кога играчите се...

Политичари во офсајд

Во овие моменти кога државата е исправена пред голем број здравствени, националнии економски предизвици, политичките елити во земјата треба да дејствуваат здружено, организирано и...

И ВАР ќе добие помош, се развива технологија за офсајд

ФУДБАЛ По првиот тест на полуавтоматизирана технологија за офсајд на клупското Светско првенство лани во Катар, Светската фудбалска федерација (ФИФА) организира уште една демонстрација на...

Офсајдот ќе се модификува во полза на напаѓачкиот фудбал?

Арсен Венгер, поранешниот менаџер на Арсенал, а сега шеф на ФИФА за глобален развој на фудбалот, сака да ги насочи правилата за фаворизирање на...

Венгер е за промени во правилото за офсајд во корист на...

Французинот Арсен Венгер, поранешниот долгогодишен менаџер на Арсенал, сега во улога на стручен советник за развој во Светската фудбалска федерација, предлага измени во правилото...