Ознака: оброци

Никогаш не треба да прескокнувате оброци

Медицински совет Ако имате навика да прескокнувате оброци, на вашето тело му недостигаат есенцијални хранливи материи неопходни за негово правилно функционирање. Ова може да доведе...

Во колективните мензи ќе се служат здрави оброци: Германската Влада со...

Германската Влада одобри нацрт-стратегија што треба да придонесе за подобрување на исхраната во фабричките и училишните мензи, беше објавено по состанокот на Кабинетот. -Сакам да...

Општина Кисела Вода донираше 350 хуманитарни оброци

Tриста и педесет хуманитарни оброци донираше денес градоначалникот на општина Кисела Вода за социјално загрозените лица. На бездомниците, на децата од улица, на лицата...

Првата дама зготви оброци за бездомните и социјално загрозените лица

Сопругата на претседателот Пендаровски, Елизабета Ѓоргиевска, денеска се вклучи во активноста на граѓанската иницијатива „Ретвитни оброк“, односно подготовка на храна за бездомни и социјално...

Како да се вратиме во форма по празниците?

Според нутриционистите, за детоксикација на организмот најважна е зелената боја - зелен зеленчук и зелена глина, кои се одлични чистачи на штетните материи Повеќето од...

Преку „Сите сити“ 16.000 оброци за социјално загрозени граѓани

Преку системот за донирање вишок храна „Сите сити“ се донирани пет тона вишок храна или 16.000 оброци до социјално загрозени граѓани. - Ова претставува најголема...

Здрави и весели оброци за вашето дете

" order_by="sortorder" order_direction="ASC" returns="included" maximum_entity_count="500"]