Ознака: несреќи

Во четири несреќи петмина тешто повредени мотоциклисти – за само...

Само во саботата на територијата на земјава се случиле четири сообраќајни несреќи во кои учествувале мотоцикли, а билансот е четворица повредени возачи и една...

Како да се спречат бродските несреќи

Сто големи бродови секоја година се губат бидејќи поморската индустрија не сака да извлече поуки од авијацијата. Несреќата во Суецкиот Канал треба да биде...

Електричните тротинети без закон, а веќе учесници во несреќи

Жена што управуваше електричен тротинет доби тешки повреди во сообраќајна несреќа со автомобил. Се поставува прашањето чија е одговорноста за несреќата и дали воопшто...

Малите половни автомобили се најопасни

Најновата студија открива дека користените спортски автомобили и малите користени автомобили при сообраќајки имаат највисок ризик за завршување со фатални последици Новата студија сугерира дека...

Лани во земјава 34 пешаци го загубиле животот во сообраќајни несреќи

Пешаците многу често се жртви во сообраќајни несреќи само затоа што и самите не ги почитуваат сообраќајните правила, а најчесто поминуваат улица на необележени...