Ознака: нервен агенс

Британска полиција: Повеќе од 400 парчиња доказен материјал во истрагата за...

Британската полиција соопшти дека истражувачките екипи пронашле повеќе од 400 парчиња доказен материјал во истрагата за труењето на двајцата Британци со нервен агенс „Новичок“,...

Супстанцата со која е затруен Скрипал била во течна состојба

Нервниот агенс искористен за труење на поранешниот руски двоен агент Сергеј Скрипал и неговата ќерка Јулија, бил во течна состојба и ќе бидат потребни...

Форин офис: Не тврдевме дека „новичок“ потекнува од Русија

Британското Министерството за надворешни работи денеска негира дека нервниот агенс „новичок“, со кој беше отруен поранешниот двоен агент Сергеј Скрипал и неговата ќерка Јулија,...