Ознака: нелегални мигранти

Во ладилник кај Миравци пронајдени над 100 мигранти, приведен е жител...

Синоќа на автопатот Гевгелија – Демир Капија, кај клучката Миравци, при преглед во товарното возило „сканија“ и ладилник со скопски регистарски ознаки, кое го...

Џонсон ќе ги враќа нелегалните мигранти

Велика Британија ќе ги врати назад мигрантите кои нелегално се обиделе да влезат на нивната територија од Франција, изјави премиерот Борис Џонсон. - Ќе ве...

Турција ќе преземе мерки за заштитa од нелегална миграција

Турција нема да ги депортира мигрантите од Сирија, но ќе преземе мерки за да се заштити од нелегална миграција, изјави директорот на одделот за...

Над 500 деца на нелегални мигранти во САД се уште не...

Повеќе од 500 од 2.500 деца на мигранти, одвоени од нивните родители на границата со Мексико, остануваат под грижа на владата на САД. Според судски...