Ознака: научни трудови

Новите научни трудови се влог во македонистичките проучувања

Педесетта меѓународна научна конференција во Охрид Меѓународниот семинар за македонски јазик, литература и култура при УКИМ во Охрид ја организираше 50. Меѓународна научна конференција на...

Профа, никој не ве чита!

Не, не станува збор за читаноста на колумните; овде само позајмив наслов од статија што ги анализира значењето и смислата на пишување научни трудови....

Земји со најмногу објавени научни трудови во светот

Американската Национална научна фондација (ННФ) неодамна ги објави податоците што покажуваат дека во светот се објавени 2.555.959 научни и инженерски трудови во 2018 година,...