Ознака: модиљани

Рендген откри скриени дела на Ван Гог и на Модиљани

Светот е сцена Рендгенските снимки веќе неколку години се користат во светот на уметноста. Тоа е една од најмалку инвазивните методи со која се служат...

Откриени 20 лажни дела на Модиљани на само една изложба

Кустосот од Париз Марк Рестелини, кој е водечки експерт за фалсификати, претстави нова изложба на италијанскиот сликар Амедео Модиљани во познатиот виенски музеј „Албертина“. Рестелини...

Берт Вајл прва ги изложи делата на Пикасо и на Модиљани

Берт Вајл изложувала идни титани на модерната уметност кога никој друг не сакал и не покажувал никаков интерес кон нив, па го сторила тоа...

Сликата „Лежечка голотија“ на Модиљани проценета на рекордни 150 милиони долари

Сликата со гола жена како лежи на грб на италијанскиот уметник Амедео Модиљани е проценета на 150 милиони долари. Од аукциската куќа „Сотби“ соопштија дека...