Ознака: Министерство

Лажливо и неписмено министерство за вистина!

Лажливо и неписмено министерство за вистина е краткиот опис на Владата и Министерството за надворешни работи (МНР), како главни носители на процесот поврзан со...

Подрачното министерство за земјоделие во Битола доби нови 11 реновирани канцеларии

Подрачното министерство за земјоделие и Агенцијата за храна и ветеринарство во Битола добија нови 11 целосно реновирани канцелариии. На денешната свеченост присуствуваа министерот за земјоделство,...

Министерството за правда и ВМРО-ДПМНЕ имаат спротивставени ставови за законот за...

Продолжува политичкото разногласие во однос на новиот закон за јавно обвинителство. Законот за јавно обвинителство се подготвуваше долг временски период од работна група во која...

Уништен сомнителен инсулин од паралелен увоз

Министерството за здравство потврди дека е уништен инсулин, откако ВМРО-ДПМНЕ на прес-конференција објави дека е уништен инсулин со валиден рок во вредност од 1,5...

МВР: Почнавме акција за расчистување со политизацијата на Министерството

МВР преку соопштение вчера информира дека актуелното раководство почнало сериозни реформи внатре во Министерството, за расчистување со затекнатата состојба и за враќање на угледот...