Ознака: мерки за загадување

Напладне запираат вонредните мерки за загадувањето, се укинува и бесплатниот јавен...

Град Скопје ги известува граѓаните дека денеска од 12 часот се укинуваат вонредните мерки меѓу кои се и бесплатниот јавен превоз и поскапениот паркинг,...

Букурешт со необична мерка за намалување на загадувањето

Букурешт ќе забрани влез на постари возила во центарот на градот. Па така од идната година, сопствениците на автомобили кои се од пред 2000...